FAQ

Bestellen

Op onze website kan je betalen met de volgende betaalmethodes: iDeal, Bancontact /
American Express, Mastercard , Paypal, Belfius en KBC/CBC Betaalknop

Bezorgen

Heb je de Track en Trace code gecheckt en blijkt er dat er iets mis gaat met je pakket? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@goldxlnutrition.nl. Mocht je het pakket niet meteen de volgende dag in huis hebben, kan het ook zijn dat DPD vertraging heeft. Hier hebben wij helaas geen invloed op.

Wij streven ernaar om bestellingen op werkdagen voor 17:00 uur dezelfde dag te versturen. Bezorging door DPD Pakketservice wordt gedaan van maandag tot en met zaterdag.

Zodra wij jouw order hebben verzonden ontvang je een verzendbevestiging met track en trace code. Als je deze nog niet ontvangen hebt dan is jouw bestelling nog niet verzonden. Wij versturen bestellingen op werkdagen van maandag t/m vrijdag en zaterdag tot 17:00.

Helaas komt het vaker voor dat automatische mails als bevestigingsmails in je SPAM map terecht komen. Check deze map! Zie je geen SPAM map? Probeer dan eens in te loggen met een webbrowser op een computer of laptop.

Het komt helaas soms voor dat een zending vertraging oploopt bij DPD. Als bezorging twee dagen achter elkaar wordt uitgesteld kunnen wij actie ondernemen en vragen wij dit te laten weten.

Klachten

Feedback is altijd welkom. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@goldxlnutrition.nl zodat wij je zo spoedig mogelijk kunnen helpen.